Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tippek a jó virágtartó választáshoz!

ShopRenter
2019. 11. 11. 04:30:00

HOGYAN VÁLASSZUNK MEGFELELŐ OTTHONT NÖVÉNYEINKNEK?

A megfelelő edény kiválasztása a növényeink számára úgy tűnhet, mintha csak esztétikai kérdés lenne. Azonban, ennél jóval több. Az alábbiakban adunk pár tippet, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni:

 

VÍZELVEZETÉS

Az egyik legfontosabb szempont a vízelvezetés (vagy annak hiánya...)

A növények gyökerei nem lehetnek álló vízben, mert ettől gyorsan elpusztulnak. Ezért ideális egy vízelvezető lyukakkal ellátott edény. Sok szép edényben azonban nincs vízelvezető lyuk, vagy bármilyen más elvezetés. Ez nem azt jelenti, hogy nem szabad megvenned őket, csak meg kell találni a módját, hogy a növény gyökerei ne álljanak vízben.

Például az is egy lehetőség, hogy a növényeket alul lyukacsos műanyag edénybe tesszük, az egészet pedig vízálló dekoratív tartóba. Ha közvetlenül a kaspóba ültetjük a növényt, akkor az aljára legalább 1 cm-es rétegben tegyünk kavicsot a pangó víz felfogására, annak tetejére rakjunk egy műanyag perforált fóliát, és csak azután töltsük rá a földet.

 

A MÉRET SZÁMÍT

A túl nagy edényben a talaj lassan szárad, így növénye hajlamosabb a gyökérrothadásra. Egy túl kicsi edényben a talaj olyan gyorsan szárad, hogy sokkal gyakrabban kell öntözni. Ha nincs elég hely a gyökérzetnek, a növény növekedése megtorpanhat. Ha egy virág túl nagy a kaspójához, hajlamos megdőlni és így tovább...Ezeket a kérdéseket érdemes már előre alaposan átgondolni.

 

ESZTÉTIKA

A méret azonban nem csak a növények igényei miatt számít. Az alacsonyabb növények a laposabb, nagyobb átmérőjű edényekben mutatnak igazán, míg a magasabb virágok a magasabbakban, a terebélyesebb fajták pedig egy szélesebb kaspóban érvényesülnek a legjobban.

Ahogyan az is meghatározó, hogy melyik növényhez milyen színt választunk. Egy élénk színű, tarka-barka virágú szépséghez inkább halvány, egyszínű kaspót vásároljunk, míg például egy halványzöld egyszerűbb leveles növényt jól kihangsúlyozhat egy színesebb, mintásabb edényzet.

Ha a virágtartóid és növényeid stílusa az otthon többi részével is harmonizál, nincs más teendőd... Csak gyönyörködj!

Bízunk benne, hogy ezek alapján már könnyebb lesz választani igazán egyedi és stílusos virágtartóink, kaspóink közül: https://otthondi.hu/viragtartok

 

Tartalomhoz tartozó címkék: stílus tanács virágtartó