Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kaspók

Kedveled a különleges kaspókat? Úgy gondolod, hogy a legegyszerűbb enteriőrökbe is érdemes becsempészni egy-egy érdekesebb darabot? Akkor az OtthonDi oldalán a legjobb helyen jársz! Nézz szét termékeink között, hiszen pont Neked válogattuk össze! Egyedi és stílusos beltéri és kültéri kaspók, melyekkel nem találkozol mindenhol, emellett minőségben is a legjobbat kínálják.

Ha kedveled a stílusunkat kövess minket Facebookon is: https://www.facebook.com/OtthonDi

Rendezés:

Rendeld meg új kaspóidat akár hétköznap esti vagy hétvégi kiszállítással!

Az OtthonDi kaspó webáruház házhoz szállítási lehetőségei között többfélét is találsz, így biztosan köztük lesz a Neked leginkább megfelelő. Ha budapesti címre kéred vadi új kaspóidat, akkor egy igazán egyedi és rugalmas szállítási módot is választhatsz, mégpedig az OtthonDi házhoz szállítást saját futárral! Ráadásul ha emellett a szállítási lehetőség mellett döntesz, akkor akár kérheted extra időpontokban is a szállítást, mint hétköznap 17:00-21:00 között vagy hétvégén 09:00-21:00 között. Jól hangzik, igaz?                        

Na de térjünk vissza a virágkaspó választékunkra, az alábbiakban adunk néhány tippet, amivel reméljük, hogy segítünk a választásban.

 

A virágkaspó, mint dekorációs eszköz

Ma már a virágkaspó, legyen az beltéri vagy kültéri kaspó, nemcsak a növények otthonaként funkcionál, hanem saját enteriőrjeink kiegészítőjeként is. Bárhova megyünk, az irodákban, aulákban, várótermekben, üzletekben, szinte mindenhol találkozhatunk egy-egy kaspóba ültetett növénnyel. Ez nem is csoda, hiszen közelebb hozzák a természetet és jó érzést keltenek az emberben a zöld növények, virágok látványa. A legtöbben azonban még egyszerűbb kaspókat használnak és inkább virágtartóként tekintenek rájuk, kevésbé élnek ezen termékek dekorációs lehetőségeivel.

Szerintünk nagyon sokat változtat egy enteriőrön, ha különleges beltéri vagy kültéri kaspók is helyet kapnak benne, nem csak a megszokott változatok. Kínálatunk kialakításánál is igyekszünk az egyedibb darabokat felsorakoztatni, hogy ügyfeleink, túllépve a funkcionalitáson, saját ízlésüket tovább finomítsák néhány különleges virágkaspó segítségével.

 

Használj mintákat, színeket és különböző anyagokat!

Egy virágkaspó célja nem feltétlenül az, hogy feltűnő legyen, így színekben sem találsz belőle olyan óriási kínálatot. Főleg nem a harsányabb árnyalatokból. A természetben is megjelenő színekből van többféle például barna, szürke, zöld, de ezek mellett az utóbbi időben különösen felkapottak lettek a hidegebb, fémes csillogású kaspók is.

Az anyag választékban azonban egyre szélesebb a kínálat, hiszen a megszokott kerámia virágkaspó mellett már igen sokféléből válogathatunk. Egy üveg függő kaspó kifejezetten elegáns megjelenést adhat otthonunknak, míg egy fakéregből készült virágkaspó (akár benti, akár kerti kaspó), egy sokkal természetesebb, rusztikusabb hangulatot idéz elő.

A mintákkal ugyanez a helyzet, egyre több beltéri és kerti kaspó kap könnyedebb mintázatot, ami nagyon fel tudja dobni ezt az egyszerű kiegészítőt. Az OtthonDi kaspó webáruház kínálatában is találsz mintás darabokat, nézz szét alaposan és találd meg kedvenceidet!

 

A formákról se feledkezz meg!

Nem is gondolnánk, hogy sokszor egy-egy szoborszerű kiegészítő milyen stílusos, akár ikonikus részévé válhat egy jól átgondolt koncepció alapján összeállított enteriőrnek is. Kisebb és nagyobb méretekben is találsz különböző formákat kaspó webáruház kínálatunkban, akár beltéri, akár kerti kaspók érdekelnek.

 

Légy változatos: cseréld le időnként kaspóidat, hogy változtass az összképen!

Ahhoz, hogy feldobjuk otthonunk megjelenését, sokszor nem kellenek nagy változtatások. Elegendő néhány kiegészítőt kicserélni és máris teljesen más hatást kelt bennünk az addig megszokott enteriőr. Elérhetjük ezt a változást egy új virágkaspó, függő kaspó vagy kerti kaspó segítségével is

 

A beltéri és kültéri kaspó választásnál mire érdemes odafigyelni?

Úgy gondoljuk, hogy alapvetően a kaspó választásnál nem tudsz rossz döntést hozni (hiszen maximum elteszed és egy későbbi növénynek tökéletes otthona lesz). De van néhány íratlan szabály, amelyet ha betartasz, akkor biztosan a megfelelő virágkaspó mellett döntesz. Nézzük meg, mik is ezek:

 

  1. Az új kaspó (akár klasszikus, akár függő kaspó) illeszkedjen az otthonod hangulatához, berendezéséhez. Beltéri esetén az adott szoba megjelenését kell figyelembe venni, míg kültéri kaspó esetén a kert és a terasz hangulatát.

  2. A növény kiemelése legyen a cél, ne vonjuk el róla a figyelmet. Ezt főként azzal támogathatod, ha a választott kaspó mérete megegyezik, vagy a későbbi átültethetőség érdekében egy kicsivel nagyobb a cserép méretétől.

  3. Vedd figyelembe a növény formáját a megfelelő kaspó kiválasztásánál, legyen az beltéri vagy kerti kaspó. Különböző lombozathoz eltérő forma lehet ideális, így ezt is egy fontos mérlegelési szempontnak tartjuk.

 

Amit érdemesnek tartunk betartani a beltéri és kültéri kaspók kapcsán egyaránt, hogy ajánlott cserepestől elhelyezni a növényt a választott kaspóban. Ezzel megkönnyítjük a későbbi átültethetőséget, valamint a kaspó későbbi cseréjét és állagának megőrzését is támogatjuk vele.

 

Milyen kaspók közül válogathatsz?

Ha már kitértünk a választás szempontjaira, akkor érdemes szót ejteni az elérhető típusokról is. Jelenleg elérhető kaspó webáruház kínálatunkban:

  • Klasszikus virágkaspó: Méretétől és súlyától függően helyezhető földre, párkányra, asztalra, bútorokra. A legtöbb növény számára ideális választás.

  • Függő kaspó: Főként a futó növények számára ideális választás, de kisebb dekorációs virágok számára is egyre gyakrabban alkalmazott a függő kaspó. Könnyű súlyának köszönhetően könnyen felhelyezhető, rögzíthető, de ajánlott kisebb tömegű növényeket elhelyezni benne.

  • Beltéri és kültéri kaspó szettek: Ha már beszéltünk arról, hogy a beltéri és kültéri kaspók egyaránt dekorációs kellékek, akkor nem olyan meglepő, hogy szettben is előszeretettel alkalmazzák ezeket. A jellemzően 2-3 darabos szettek ugyanazok a beltéri vagy kerti kaspók, csak többféle méretben. Mondanunk sem kell, hogy tökéletes harmóniát teremtenek együtt.

  • Kaspó állvánnyal: A függő kaspó kivételével minden klasszikus kaspó elhelyezhető állványon. Amikor a kaspóhoz jár saját állvány, akkor az jellemzően valamilyen különlegesebb darab, ami az adott kaspó egyediségét hangsúlyozza.

 

Az anyagukat tekintve mind a beltéri, mind a kerti kaspók esetén széles kínálattal találkozhatunk. Az OtthonDi kaspó webáruház termékei között találsz kerámia, üveg, cement kaspókat a fa, fakéreg, moha-rattan/vessző/kéreg, fém és kőfal kaspók mellett.

 

Néhány tanács a kerti kaspók kapcsán:

A kültéri kaspók állagának megőrzése érdekében érdemes odafigyelni néhány dologra, mindezek betartása segíthet a hosszabb távú használatban.

Óvjuk meg a téltől és a túl sok víztől

A kerti kaspók állapotának megőrzése érdekében ügyeljünk arra, hogy a téli időszakban száraz helyre tegyük. Lehetőleg ne a szabad ég alatt tartsuk, hanem az időjárási tényezőktől védett helyen.

A tisztításhoz ne használjunk vegyszereket

A kültéri kaspó megfelelő karbantartása is fontos feladat, de érdemes kerülni a különböző vegyszereket és inkább csak egy nedves ronggyal vagy kefével próbáljuk megtisztítani.

 

OtthonDi kaspó webáruház: Segíthetünk még valamiben?

Reméljük, hogy a fentiekben sikerült érdekes tartalmat biztosítanunk Számodra. Ha esetleg felmerült benned bármilyen kérdés a termékeinkkel vagy a rendeléssel kapcsolatban, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken. Szívesen várjuk megkeresésedet!